Powder Magnesium Boride, MgB2

Halo, ayo konsultasi produk!

Powder Magnesium Boride, MgB2

Superconduktor magnesium diboride ing listrik, magnetik, panas lan sapanunggalane. Nduweni aplikasi sing penting. Magnetik super nindakake, saluran transmisi listrik lan detektor medan magnetik sensitif


Detail Produk

FAQ

Tag Produk

>> Pambuka Produk

Formula molekul  MGB2
Nomer CAS  12007-62-4
Sipat  bubuk logam ireng abu-abu
Kapadhetan  2,57 g / cm3
Titik lebur  830 C
Migunakake  Superconduktor magnesium diboride ing listrik, magnetik, panas lan uga duwe aplikasi sing penting. Magnetik superconduktor, transmisi listrik lan detektor medan magnetik sensitif

COA

>> COA

COA

>> XRD

COA

>> Sertifikat Ukuran

COA

>> Data sing gegandhengan

Magnesium diboride
Uga dikenal minangka magate borate
Formula kimia MgB2
Bobot molekul 45,93
CAS nomer 12007-25-9
Titik lebur 830 ℃
Kapadhetan 2,57g / cm3

Magnesium diboride minangka senyawa ion kanthi struktur kristal heksagonal. Iki minangka bahan rapuh lan hard kanthi gampang duktus. Iki minangka senyawa intercalasi. Lapisan magnesium lan boron ditata kanthi ganti. Bakal diowahi dadi superconduktor ing suhu sing rada cedhak karo suhu mutlak 40K (yaiku - 233 ℃). Suhu transisi meh kaping pindho luwih dhuwur tinimbang superconduktor liyane kanthi jinis sing padha, lan suhu kerja asline 20 ~ 30K. Suhu transisi superconduktor MgB2 yaiku 39K, yaiku minus 234 ℃, yaiku suhu paling dhuwur superconduktor senyawa logam. Minangka bahan anyar kanthi superconduktivitas, magnesium diboride mbukak cara anyar kanggo nyinaoni generasi anyar semikonduktor suhu tinggi kanthi struktur sing sederhana. Magnesium diborida superconduktor minangka senyawa logam sing dibentuk kanthi kombinasi magnesium lan boron ing rasio 1: 2. Ditondoi dening sumber daya sing akeh, rega murah, konduktivitas sing dhuwur, sintesis sing gampang lan proses sing sederhana.

Amarga MgB2 gampang digawe dadi film lan kabel lancip, bisa digunakake kanthi umum kanggo nggawe scanner CT lan instrumen elektronik liyane, komponen saka superkomputer lan komponen peralatan transmisi daya. Nduwe prospek aplikasi sing jembar ing bidang elektronik lan komputer. Jinis sampel superconduktor MgB2 kerapatan tinggi bisa disintesis kanthi metode suhu lan tekanan tinggi ing China, sing cedhak karo level internasional. Aplikasi potensial MgB2 kalebu magnet superconduktor, jalur transmisi listrik lan detektor medan magnetik sensitif. Ing taun 2001, peneliti nemokake manawa senyawa nondescript, magnesium diboride, malih dadi superkonduktor ing suhu sing rada cedhak karo suhu absolut 40K (- 233 ℃). Suhu transisi meh kaping pindho luwih dhuwur tinimbang superconduktor liyane kanthi jinis sing padha, lan suhu kerja asline 20 ~ 30K. Kanggo nggayuh suhu iki, neon cair, hidrogen cair utawa kulkas siklus tertutup bisa digunakake kanggo adhem suhu.

Yen dibandhingake karo pendinginan industri campuran niobium (4K) karo helium cair, cara iki gampang lan hemat biaya. Sawise dicop karo karbon utawa kotoran liyane, kemampuan magate borate kanggo njaga superconduktivitas ora kurang saka paduan niobium utawa luwih apik ing medan magnet utawa arus. Aplikasi potensial kalebu magnet superkonduktor, jalur transmisi listrik lan detektor medan magnetik sensitif.

>> Spesifikasi



  • Sedurunge:
  • Sabanjure:

  • Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita