Magnesium Silicide, Mg2Si

Halo, ayo konsultasi produk!

Magnesium Silicide, Mg2Si

Mg2Si minangka siji-sijine senyawa stabil saka sistem binar Mg Si. Iki nduweni ciri khas titik leleh sing dhuwur, kekerasan sing dhuwur lan modulus elastis sing dhuwur. Iki minangka longkangan band sempit n semikonduktor jinis bahan. Nduwe prospek aplikasi sing penting ing piranti optoelektronik, piranti elektronik, piranti energi, laser, manufaktur semikonduktor, komunikasi kontrol suhu sing tetep lan lapangan liyane.


Detail Produk

FAQ

Tag Produk

>> Pambuka Produk

COA

>> COA

COA

>> XRD

COA
COA

>> Ukuran Spesifikasi

COACOA

>> Data sing gegandhengan

Jeneng Cina magisida silisida
Jeneng Inggris: magnesium silicon
Uga dikenal minangka basis logam
Formula kimia mg Ψ Si
Bobot molekul yaiku 76,71 CAS
Nomer aksesoris 22831-39-6
Titik lebur 1102 ℃
Ora larut ing banyu lan luwih padhet tinimbang banyu
Kapadhetan: 1,94g / cm
Aplikasi: Mg2Si minangka siji-sijine senyawa stabil saka sistem binar Mg Si. Iki nduweni ciri khas titik leleh sing dhuwur, kekerasan sing dhuwur lan modulus elastis sing dhuwur. Iki minangka longkangan band sempit n semikonduktor jinis bahan. Nduwe prospek aplikasi sing penting ing piranti optoelektronik, piranti elektronik, piranti energi, laser, manufaktur semikonduktor, komunikasi kontrol suhu sing tetep lan lapangan liyane.
Magnesium silicide (Mg2Si) minangka semikonduktor ora langsung kanthi celah band sempit. Saiki, industri mikroelektronika utamane adhedhasar bahan Si. Proses ngembangake film tipis Mg2Si ing landasan Si kompatibel karo proses Si. Mula, struktur Mg2Si / Si Heterojunction nduweni nilai panliten sing gedhe. Ing makalah iki, film tipis Mg2Si sing ramah lingkungan disiapake ing landasan Si lan landasan isolasi kanthi sputter magnetron. Efek kekandelan film mg sputter tumrap kualitas film tipis Mg2Si ditliti. Kanthi basis iki, teknologi persiyapan piranti LED heterojunction adhedhasar Mg2Si ditliti, lan sipat listrik lan optik film tipis Mg2Si ditliti. Kaping pisanan, film Mg disimpen ing substrat Si kanthi magnetron sputter ing suhu ruangan, film Si lan film Mg disimpen ing substrat kaca insulasi, lan banjur film Mg2Si disiapake kanthi perawatan panas ing vakum rendah (10-1pa-10-2pa). Asil XRD lan SEM nuduhake manawa fase tunggal film tipis Mg2Si disiapkan kanthi anil ing suhu 400 ℃ suwene 4 jam, lan film tipis Mg2Si sing disiapake nduweni biji-bijian sing padhet, seragam lan terus-terusan, permukaan sing alus lan kristalisasi sing apik. Kapindho, efek kekandelan film Mg tumrap tuwuhing film semikonduktor Mg2Si lan gayutan antarane kekandelan film Mg lan kekandelan film Mg2Si sawise dianalisis. Asil nuduhake manawa nalika kekandelan film Mg 2,52 μ m lan 2,72 μ m, iki nuduhake kristalitas lan flatness sing apik. Kekandelan film Mg2Si mundhak kanthi nambah kekandelan Mg, yaiku udakara 0,9-1,1 kali tinimbang Mg. Panliten iki bakal menehi peran penting ing pandhuan desain piranti adhedhasar film tipis Mg2Si. Pungkasan, pabrikan piranti pemancar heterojunction adhedhasar Mg2Si ditliti. Piranti LED Mg2Si / Si lan Si / Mg2Si / Si Heterojunction digawe ing landasan Si.

Sipat listrik lan optik Mg2Si / Si lan Si / Mg2Si / Si heterostrukture ditliti kanthi papat sistem probetest, analisis karakteristik semikonduktor lan spektrometer fluoresensi sing stabil / sementara. Asil nuduhake manawa: resistivitas lan resistensi lembaran film tipis Mg2Si nyuda kanthi nambah kekandelan Mg2Si; Mg2Si / Si lan Si / Mg2Si / Si heterostrukture nuduhake ciri konduksi unidirectional sing apik, lan voltase strukture heterostruktur Si / Mg2Si / Si udakara 3 V; intensitas fotoluminesensi piranti Mg2Si / n-Si heterojunction paling dhuwur nalika dawane gelombang 1346 nm. Nalika dawane gelombang 1346 nm, intensitas fotoluminesensi film tipis Mg2Si sing disiapake ing landasan insulasi minangka sing paling dhuwur; dibandhingake karo fotoluminesensi film tipis Mg2Si sing disiapake ing macem-macem landasan, film Mg2Si sing disiapake ing landasan kuarsa kemurnian tinggi duwe kinerja luminesensi sing luwih apik lan karakteristik luminesensi monokromatik inframerah.


  • Sedurunge:
  • Sabanjure:

  • Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita