Molybdenum Silicide, MoSi2

Halo, ayo konsultasi produk!

Molybdenum Silicide, MoSi2

Disolisida molibdenum (Molybdenumdisilicide, MoSi2) minangka salah sawijining senyawa senyawa molibdenum silikon, amarga loro radius atom kasebut padha, elektronegativitas cedhak, saengga padha karo sifat logam lan keramik.


Detail Produk

FAQ

Tag Produk

>> Pambuka Produk

COA
COA

>> COA

COA

>> XRD

COA
COA二硅化钼-sem-水印图_00 二硅化钼-sem-水印图_04 二硅化钼-sem-水印图_06 二硅化钼-sem-水印图_10 二硅化钼-sem-水印图_11微信截图_20200905101210

COA

>> Data sing gegandhengan

Disolisida molibdenum (Molybdenumdisilicide, MoSi2) minangka salah sawijining senyawa senyawa molibdenum silikon, amarga loro radius atom padha, elektronegativitas cedhak, saengga padha karo sifat logam lan keramik. Kanthi titik leleh nganti 2030 ℃ lan listrik konduktivitas, lapisan passivating silikon dioksida bisa dibentuk ing permukaan kanthi suhu dhuwur kanggo nyegah oksidasi luwih lanjut. Panampilan kasebut minangka warna logam abu-abu, asale saka struktur kristal jinis quadric, lan uga ana struktur kristal modifikasi hexagonal nanging ora stabil. Ora larut ing sebagian besar asam, nanging larut ing asam nitrat lan asam hidrofluorik.
MoSi2 minangka jinis mesofase kanthi konten silikon paling dhuwur ing sistem paduan biner mo-SI. Iki minangka jinis bahan suhu dhuwur kanthi kinerja sing apik banget. Resistensi oksidasi suhu dhuwur sing apik, suhu resistensi oksidasi nganti 1600 ℃, padha karo SiC; Moderate Kapadhetan (6.24g / cm3); Koefisien ekspansi termal ngisor (8,1 × 10-6K-1); Konduktivitas listrik sing apik; Suhu transisi saluran putik rapuh (1000 ℃) ing ngisor keramik - kaya brittleness sing angel. plastik alus. MoSi umume digunakake minangka elemen pemanas, sirkuit terintegrasi, lapisan anti-oksidasi suhu tinggi lan bahan struktural suhu dhuwur. Ing MoSi2, molibdenum lan silikon diikat karo ikatan logam, silikon lan silikon diikat karo ikatan kovalen, lan disilisida molibdenum minangka kristal quadripartite abu-abu. ora larut ing asam mineral umume (kalebu aqua aqua), nanging larut ing campuran asam nitrat lan asam hidrofluorik, nduweni kemampuan antioksidan suhu dhuwur lan kaleng digunakake minangka suhu dhuwur (& LT; Elemen pemanas sing digunakake ing atmosfer oksidasi ing taun 1700 ℃. Ing swasana oksidasi, lapisan protèktif digawe ing permukaan kaca silika kandhel (SiO2) sing diobong ing suhu dhuwur kanggo nyegah oksidasi terus-terusan molibdenum disilicate. Nalika suhu elemen pemanas luwih dhuwur tinimbang taun 1700 ℃, film proteksi SiO2 dibentuk, sing kenthel 1710 ℃ lan dipasang
SiO2 dadi tetes molten. Amarga gerakan ekstensi permukaan, ilang kemampuan proteksi. Ing tumindak oksidan, nalika unsur kasebut terus digunakake, nggawe film proteksi maneh. Perlu dielingake amarga oksidasi kuat ing suhu sithik, unsur kasebut ora bisa digunakake suwene suwe ing 400-700 ℃. Disilisida molibdenum ditrapake ing bidhang bahan lapisan anti-oksidasi suhu tinggi, elemen pemanas listrik, film elektroda terintegrasi, bahan struktural, penguatan bahan komposit, nganggo bahan tahan, bahan koneksi keramik struktural, lsp. disebarake ing industri kaya ing ngisor iki:

1) Industri kimia energi: elemen pemanas listrik, penukar panas suhu dhuwur kanggo instalasi reaktor atom, pembakar gas, termokopel suhu tinggi lan tabung pelindung, wadhah kanggo piranti leleh (digunakake kanggo leleh natrium, lithium, timah, bismut, timah lan logam liyane ).

2) Industri mikroelektronika: MoSi2 lan silikon logam tahan api liyane Ti5Si3, WSi2 lan TaSi2 minangka calon penting kanggo GATE lan film lancip interkoneksi LSI.

3) Industri Aeroangkasa: Diteliti kanthi wiyar lan ditrapake minangka bahan lapisan antioksidan suhu tinggi. Utamane komponen mesin turbin, kayata pisau, impeller, burner, nozel lan bahan piranti penyegelan. Disbidium molibdenum dadi hotspot paling anyar ing riset bahan struktural senyawa intermetal minangka bahan struktural sing digunakake ing komponen suhu dhuwur, pembakar gas, nozel, saringan suhu tinggi lan colokan busi kanggo turbin gas penerbangan lan mobil. Alangan paling gedhe kanggo aplikasi iki yaiku brittleness gedhe ing suhu kamar lan kurang kekuatan ing suhu dhuwur .Mulane, toughening suhu sithik lan penguatan suhu tinggi molilenum disilicate minangka teknologi utama kanggo aplikasi minangka bahan struktural. Asil kasebut nuduhake manawa campuran lan senyawa minangka metode efektif kanggo nambah ketahanan lan kekuatan suhu dhuwur molibdenum sing disilicate ing suhu kamar. Komponen sing umume digunakake ing moly paduan disilisida bdenum mung sawetara silikon sing duwe sambungan kristal sing padha utawa padha karo molilenum disilisida, kayata WSi2, NbSi2, CoSi2, Mo5Si3 lan Ti5Si3, ing antarane WSi2 paling ideal. Nanging, kaluwihan molilenum disilicate ing wSi2 temenan ilang, lan aplikasi diwatesi. Wis kabukten yen disolisida molibdenum duweni stabilitas kimia lan kapabilitas kanthi meh kabeh agen penguat keramik (kayata SiC, TiC, ZrO2, Al2O3, TiB2, lsp).
Mula, cara sing paling efektif kanggo ningkatake sifat mekanik disilicate molibdenum yaiku nyiyapake komposit disolicate molibdenum.


  • Sedurunge:
  • Sabanjure:

  • Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita