Karbida Titanium Silicon, Ti3SiC2

Halo, ayo konsultasi produk!

Karbida Titanium Silicon, Ti3SiC2

Ing taun-taun pungkasan, ilmuwan bahan nyintesis kelas keramik anyar 312 jinis, formula umum kanggo M3XZ2, ing antarane, M minangka siji utawa pirang-pirang unsur logam transisi (kayata Ti, V), X minangka siji utawa luwih unsur klompok utama ing ngisor iki, sawetara unsur klompok utama III, IV (kayata Al Ge Si), Z minangka siji utawa sawetara unsur non-logam (kayata CNB, lsp),


Detail Produk

FAQ

Tag Produk

>> Pambuka Prtoduct

COA

>> COA

COA

>> XRD

COA
COA
COA
COA
COA
COA
COA
COA
COA
COA
COA
COA
COA
/b9ed22e0.png "/>
COA

>> Sertifikat Ukuran

COA

>> Data sing gegandhengan

Ing taun-taun pungkasan, ilmuwan bahan nyintesis kelas keramik anyar 312 jinis, formula umum kanggo M3XZ2, ing antarane, M minangka siji utawa pirang-pirang unsur logam transisi (kayata Ti, V), X minangka siji utawa luwih unsur klompok utama ing ngisor iki, sawetara unsur klompok utama III, IV (kayata Al Ge Si), Z minangka salah siji utawa sawetara unsur non-logam (kayata CNB, lsp), ana 312 jinis panelitian ing ternary senyawa Ti3SiC2 utama Ti3AlC2 Ti3GeC2 padha duwe struktur kristal sing padha, padha karo / klompok ruang MMC Perwakilan khas senyawa kasebut yaiku bahan Ti3SiC2 sing dilapisi Ti3SiC2 bahan keramik Titanium silikon karbida Ti3SiC2 (Titanium silikon karbida) minangka salah sawijining bahan keramik komposit, duwe kinerja resistensi resistensi oksidasi suhu dhuwur saka kekuatan dhuwur, lan bahan logam kayata kesesuaian konduktivitas konduktivitas termal lan kesempatan pangembangan bahan plastik ing taun 1980-an, kira-kira amarga devel cepet pilihan agen penguat kayata serat, whisker lan penerbangan sing luwih dhuwur tinimbang sarat mesin, komposit matriks keramik dadi titik panaliten kanthi serat, whisker ningkatake ketrampilane luwih apik, nanging amarga disiyapake biaya sing larang lan andal banget , isih angel ditrapake kanggo ngatasi masalah iki, peneliti miwiti njlentrehake sifat bahan logam lan keramik kanthi suhu dhuwur, pungkasane ditemokake ing sistem Ti - Si - C, titanium silikon karbida Ti3SiC2 (Ti3SiC2) duwe kaloro ciri kasebut logam ing suhu kamar kanthi konduktivitas termal sing apik lan konduktivitas listrik, atose vickers sing relatif endhek lan modulus elastisitas dhuwur; Saluran ing suhu kamar, bisa diproses kaya logam, lan plastik ing suhu dhuwur; Sanalika, nduweni sifat bahan keramik, kekuatan panen sing dhuwur, titik leleh dhuwur, stabilitas termal sing dhuwur lan resistensi oksidasi sing apik. Bisa njaga kekuatan dhuwur ing suhu dhuwur. Sing luwih penting yaiku duwe koefisien gesekan sing luwih murah lan kinerja pelumasan awake sing luwih apik tinimbang pelumas padat tradisional.
Wiwit wulan Desember 2005, Menteri Ilmu Pengetahuan lan Teknologi negara ing negara kita wis ngetokake dinamis: siji kanthi hak kekayaan intelektual independen, produksi keramik konduktif Ti3SiC2 generasi anyar slide pantograf kereta api kecepatan tinggi ing program nasional 863 , topik teknis materi struktural kanthi kinerja dhuwur, dikembangake kanthi dana saka proyek kasebut kanggo melu unit universitas jiaotong universitas sawise rong taun berturut-turut kanggo nelukake Ti3SiC2 kemurnian tinggi, teknologi sintesis massal bubuk Ti2SnC, proses pembuatan skateboard, kanggo ngrampungake sinau babagan sifat fisik lan kimia, uji coba mbukak skateboarding mbukak. Skateboard keramik seri Ti3SiC2 sing sukses dikembangake dening klompok panliten iki ditampilake kanthi konduktivitas sing dhuwur, resistensi dampak, resistensi abrasi, resistensi ablasi busur, abrasi rendah kawat kontak, lsp., Kanthi efektif ngrampungake masalah kayata abrasi cepet adhedhasar karbon lan skateboards metalurgi bubuk digunakake ing omah lan ing luar negeri, gampang rusak, lan karusakan gedhe ing kabel kontak. Skateboard keramik Ti3SiC2 sing sukses dikembangake ing taun kasebut duwe peran penting ing pangembangan jalur sepur ing China.Ii. Properti utama bahan keramik berlapis Ti3SiC2
Ti3SiC2 nggabungake sifat keramik lan logam. Modulus elastis sing dhuwur, titik leleh dhuwur lan stabilitas suhu dhuwur nggambarake sifat keramik sing padha. Konduktivitas dhuwur, modulus elastis dhuwur, titik leleh dhuwur lan stabilitas suhu dhuwur nggambarake sifat keramik sing padha.
Tabel 1. Properti Utama keramik Ti3SiC2 (Suhu ruangan)
Panaliten babagan resistensi kerusakan Ti3SiC2 nuduhake manawa ana kerusakan plastik semu sing gedhe
zona kanthi lekukan Ti3SiC2. Alasane yaiku Ti3SiC2 duwe macem-macem mekanisme panyerepan energi sajrone kerusakan kontak, kayata microcrack difusi, defleksi retak, tarik gandum, lenturan gandum, lan liya-liyane. Bahan iki uga nduweni lubricity awake dhewe. Materi semacam iki duwe prospek aplikasi sing jembar minangka bahan struktur suhu dhuwur, bahan sikat listrik, bahan pelumas awake dhewe, bahan pertukaran panas lan liya-liyane. Nanging, kekerasan sing cukup sithik, resistensi nyandhang lan resistensi oksidasi bahan keramik mbatesi aplikasi kasebut ing acara sensitif kayata resistensi lemes, resistensi aus lan resistensi oksidasi.Iii. Aplikasi bahan keramik berlapis Ti3SiC2
(I) Aplikasi biomedis
Ing kedokteran gigi, bahan utawa komponen sing digunakake ing lingkungan lisan dibutuhake supaya stabil lan bisa diproses sajrone wektu sing suwe amarga oksidasi. Ti3SiC2 nduweni sifat keramik lan logam uga kompatibilitas bio sing apik, saengga bisa digunakake ing awak manungsa. Ti3SiC2 bisa diproses dadi benang kanthi ukuran sing tepat tanpa pelumas, mula bisa digawe implan utawa prostetik kanggo nggunakake klinis ing sistatologi. Modulus elastis Ti3SiC2 luwih cedhak karo enamel utawa dentin tinimbang zirconia (1,9 × 105MPa), nambah potensial aplikasi kanggo ngirim utawa mahkota internal keramik. Bahan Ti3SiC2 sing asale saka bahan suhu dhuwur sing nyebar dhewe ngemot jaringan poros sing bisa luwih gampang diatur lan ditata. Koefisien gesekan sing kurang bisa digunakake kanggo orthodontics kanggo nambah slippage lan nyuda resistensi gesekan.
Tahan korosi lan resistensi oksidasi minangka kondisi penting kanggo aplikasi materi iki ing lingkungan lisan lan kanggo stabilitas. Bahan lan bubuk porselen iki kaloro bahan keramik, lan drajangane bisa uga luwih apik tinimbang logam lan porselen. Mula, ruang lingkup aplikasi bahan iki bisa uga luwih amba kanggo makutha keramik internal.
Nanging, ing metode persiyapan saiki Ti3SiC2 sing wis dingerteni, proses persiyapan kudu ditingkatake kanggo njupuk blok Ti3SiC2 murni, supaya bisa ngerti sifat-sifat materi sing luwih akurat. Penelitian laboratorium lan klinis luwih lanjut dibutuhake kanggo ngonfirmasi biokompatibilitas lan kepraktisan materi kasebut.
(2) aplikasi ing bahan tahan api Kanthi popularitas teknologi penembakan cepet ing industri keramik, siklus panggunaan perabotan tungku dadi luwih cekak lan kahanan panggunaan luwih ketat. Mula, kudu terus-terusan ningkatake resistensi kejut termal saka bahan furnitur tungku kanggo nyukupi kabutuhan pangembangan teknologi penembakan kanthi cepet ing industri keramik.
Minangka jinis tahan kelas mewah, perabotan tungku pengaruhe penting tumrap kualitas produk sing dipecat. Keramik Ti3SiC2 ora sensitif karo kejut termal, struktur berlapis sing unik lan prilaku plastik kanthi suhu dhuwur bisa nyuda efek stres termal.
Materi liwat △ T = 1400 strength kekuwatan residu kejut termal isih luwih saka 300MPa, kinerja resistensi kejut termal sing paling apik bisa tahan 900 difference prabédan suhu. Ing wektu sing padha, keramik Ti3SiC2 duwe kaluwihan resistensi kimia sing apik, gampang diproses lan biaya bahan baku sing murah, dadi bahan mebel kiln ideal sing bakal dikembangake.
COA
COA


  • Sedurunge:
  • Sabanjure:

  • Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita