Bubuk Zirconium Boride, ZrB2

Halo, ayo konsultasi produk!

Bubuk Zirconium Boride, ZrB2

bisa digunakake minangka bahan suhu dhuwur ing aerospace, bahan padhet resistansi resistensi, alat pemotong, proteksi termokopel termokopel lan senyawa leleh elektrolisis saka bahan elektroda. Utamane cocog foruse minangka permukaan kanggo muter bal bantalan


Detail Produk

FAQ

Tag Produk

>> Pambuka Produk

rumus molekul  Zrb2
Nomer CAS  12045-64-6
Sipat  kekuwatan ireng abu-abu
Titik pangukuran  3040'C
Kapadhetan  6. g / cm3.
Migunakake  bisa digunakake minangka bahan suhu dhuwur ing aerospace, bahan padhet resistansi resistensi, alat pemotong, proteksi termokopel termokopel lan senyawa leleh elektrolisis saka bahan elektroda. Utamane cocog foruse minangka permukaan kanggo muter bal bantalan

>> COA

COA

>> XRD

COA

>> Sertifikat Ukuran

COA

>> Data sing gegandhengan

Zirconium Diboride
Ora CAS: 12045-64-6
No EINECS.: 234-963-5
Formula molekul: ZrB2
Bobot molekul 112,84
Kapadhetan 4,52g / cm3
Titik lebur (3040 ℃)

Iki duwe atose dhuwur lan minangka senyawa logam kuasi kanthi struktur heksagonal
Lamaran

1. Industri Aeroangkasa
Komposit seri ZrB2 cocog banget kanggo aplikasi bahan ablasi nol suhu tinggi kanggo pesawat ruang angkasa supersonic lan cangkang pluru amarga titik leleh sing dhuwur, kekerasan sing dhuwur, konduktivitas sing apik lan kemampuan ngontrol neutron sing apik. Apamaneh kanthi pangembangan teknologi roket lan rudal kanthi cepet, panjaluk bahan struktural suhu tinggi keramik adhedhasar zirconium borate luwih penting. Kanthi panelitian riset lan pangembangan sing saya jero lan paningkatan teknologi produksi sing terus-terusan, mesthine manawa paneliten, produksi lan aplikasi komposit seri ZrB2 bakal maju kanthi cepet.

Zirconium diboride (ZrB2) nduweni titik leleh sing dhuwur, modulus dhuwur, kekerasan dhuwur, konduktivitas termal sing dhuwur lan konduktivitas listrik, lan resistensi kejut termal sing apik amarga ikatan kimia sing kuwat. Wis dadi bahan calon paling potensial kanggo keramik suhu paling dhuwur. Produk keramik ZrB2 wis akeh digunakake minangka struktural lan bahan fungsional kanthi suhu tinggi, kayata agul-agul turbin lan
Elektroda pembangkit listrik MHD ing industri penerbangan. Kajaba iku, dibandhingake karo akeh bahan keramik, konduktivitas listrik luwih apik, lan bisa ngasilake komponen kanthi wujud kompleks kanthi teknologi pemotongan kawat. Nanging, ZrB2 duwe titik leleh sing dhuwur, angel nalika nggawe kekuwatan lan kekuwatan sing cukup murah, sing mbatesi aplikasi ing lingkungan kerja sing angel. Amarga iku, para sarjana ing omah lan ing luar negeri wis nindakake akeh riset babagan komposit ZrB2 karo komponen liyane kanthi nggunakake macem-macem proses sinter sing maju, supaya bisa nambah sifat-sifat komprehensif bahan kasebut. Ing makalah iki, komposit ZrB2 lan kapadhetan ditinjau.
2 tahan panas

Keramik ZrB2 minangka bahan tahan api khusus, sing bisa digunakake kanggo lengen proteksi termokopel suhu tinggi, cetakan casting, wadhah logam metalurgi, lsp. Amarga ketegangan lan konduktivitas, perlu nggarap tabung njero oksida aluminium kanggo nggawa pangukuran suhu efektif nalika digunakake minangka thermocouple. Thermowell sing digawe saka bahan iki bisa digunakake kanthi suwe ing wesi cair lan kuningan. Keramik ZrB2 uga bisa digunakake minangka antioksidan ing réfraktor. LV Chunyan dkk. dilaporake kanthi nambah
ZrB2 nganti MgO-C bias utawa langsung nggunakake ZrB2 minangka bubuk agregat utawa alus. Iki nggawe bata tahan api lan bisa ditampilake lan nuduhake resistensi oksidasi sing apik lan kinerja resistensi geni. Mekanisme resistensi oksidasi bisa dianalisis kaya ing ngisor iki: B2O3 sing diasilake dening oksidasi ZrB2 ing fase suhu medium molgo-b2o3 tahap molten ing MgO-C, mula nglindhungi bata.
3 bahan elektroda
Konduktivitas sing kurang, sistem transisi listrik yaiku transisi elektron. cocog kanggo materi kontak lan materi elektroda amarga resistivitas lan mekanisme konduksi elektronik sing kurang. Bisa digunakake ing elektroda lan elemen pemanas suhu dhuwur saka thermocouple logam. Ing taun 1994, Feng Dagan nggawe macem-macem bahan pasangan termoelektrik ZrB2 lan grafit, sing bisa digunakake ing atmosfer oksidasi 1200 ~ 1600 ℃
Nalika suhu 1 600 ℃, bisa nganti udakara 70 MV lan laju tenaga thermoelektrik udakara 55 μ V / ℃. Asil nuduhake manawa potensial termoelektrik minangka fungsi nilai tunggal kanthi linearitas sing apik. Pengulangan potensial termoelektrik yaiku 1% ~ 1,5% suhu sing diukur sawise sawetara tes ing atmosfer oksidasi. Pangowahan maksimum potensial thermoelektrik yaiku 0,5% ~ 1% suhu sing diukur ing wektu sing luwih suwe luwih saka 3 jam. Bisa digunakake kanggo deteksi berturut-turut ing sawetara acara khusus ing thermocouple logam lan termometer radiasi ora cocog. Minangka bahan termokopel sing apik.

>> Spesifikasi



  • Sedurunge:
  • Sabanjure:

  • Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita