Zirconium silisida, ZrSi2

Halo, ayo konsultasi produk!

Zirconium silisida, ZrSi2

disilikat zirconium umume digunakake ing keramik logam, lapisan tahan oksidasi suhu tinggi, bahan struktural suhu dhuwur, aerospace lan lapangan liyane


Detail Produk

FAQ

Tag Produk

>> Pambuka Produk

Formula molekul  7rsi2
Nomer CAS  12039-90-6
Katrangan  bubuk werno abu-abu
Titik lebur 1620.C
Rahasia  4,88 g / cm3
Lamaran  disilikat zirconium umume digunakake ing keramik logam, lapisan oksidasi suhu tinggi, bahan struktural hightemperature, aerospace lan lapangan liyane

>> COA

COA

>> XRD

COA
COA
COA

>> Ukuran Spesifikasi

COA

>> Data sing gegandhengan

Zirconium silisida
Bobot molekul: 147,39
EINECS : 234-911-1
CAS : 12039-90-6
Watake: bubuk kristal abu-abu persegi
Kapadhetan (g / ml, 25 ℃): 4,88
Titik lebur (OC): 1620
Constant pola: a = 0.372nm, B = 1.476nm, C = 0.367nm.
Microhardness (kg / mm2): 1063
Kalor formasi (kJ / mol): 62.8
Fungsi lan aplikasi: digunakake minangka bubuk bahan baku keramik sing apik, wadhah kanggo produksi film semikonduktor, bantalan rem keramik karbon lan cakram rem. Fraksi massa disilisida zirconium yaiku 10-15%. Nambah fraksi massa disilisida zirconium iki menyang komposit matriks keramik bisa nyuda suhu bahan ing bahan kasebut.
Sinau babagan elastisitas lan anisotropi zirconium silisida
Senyawa sing digawe karo logam lan silikon yaiku silikon logam, sing bisa dipérang dadi rong kategori: 1. Silikat logam tahan panas nuduhake tabel periodik IVB, VB, Silikid unsur klompok VIB, kayata silikon titanium, sida zirconium, sumbang tantalum , tungsten silisida, lsp., 2 logam mulia lan silikid logam sing larang banget, target pembunuhan silisida, platinum silisida, pembunuhan kobalt, lan sapiturute lan silikon logam magnetik lan tahan api ing pirang-pirang kasus, nduweni titik leleh sing dhuwur, kekerasan lan kekuatan kompresi, kekuatan creep sing dhuwur ing suhu dhuwur, kerapatan medium, kekuatan tarik lan sifat mekanik suhu sing apik.
Reaksi antarane logam lan silikon nyuda kegiatan logam.
Mula, stabilitas kimia silisida cukup apik. Silikid logam tahan panas kanthi isi silikon sing dhuwur nduweni resistansi korosi sing apik lan resistensi oksidasi ing suhu ruangan lan suhu dhuwur Kekurangan bahan kimia: rapuh ing suhu ruangan, ketahanan kurang pengaruh lan resistensi kejut termal sing ora cukup. Sipat fisik lan kimia silikon logam bisa digunakake kanthi akeh. Kaping pisanan, silikon minangka bahan struktural suhu dhuwur duwe prospek aplikasi sing apik ing industri penerbangan, aerospace, kimia. Minangka lapisan tahan oksidasi suhu tinggi, bahan magnetik, film elektroda sirkuit integral lan bahan fungsional liyane, silikid wis ditliti lan ditrapake kanthi akeh. Contone, campuran campuran fe2si nduweni sifat magnetik sing alus banget, akeh digunakake ing bahan kepala audio, video lan magnetik kanggo maca kertu; kayata v2si, CoSi2, Mo2Si, amarga konduktivitas listrik sing apik banget, v2si minangka fase A15 superkonduktif pisanan sing ditemokake, suhu transisi kritis yaiku 17,1k; MoSi2 umume digunakake minangka elemen pemanas tungku listrik suhu dhuwur amarga konduktivitas sing apik banget lan resistensi oksidasi sing apik Kaya lapisan tahan oksidasi suhu dhuwur sing digunakake ing aerospace, silisida logam duwe peran penting banget kanggo nggawe piranti elektronik. Amarga resistensi silisida luwih murah tinimbang polysilicon, lan antarmuka antara silisida lan substrat silikon yaiku antarmuka bersih level atom kanthi kompatibilitas sing apik, mula digunakake minangka bahan penghalang lan interkoneksi Schottky ing industri pabrikan mikroelektronika.


  • Sedurunge:
  • Sabanjure:

  • Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita